úterý 24. února 2015

Co mě tu drží nad vodou...

Ahojte,
napadlo mě sem napsat o věcech, které mě drží od zbláznění se z diplomky a z nedostatku mluvení.

- Na prvním místě určitě musí být skajp, protože kdyby ten nebyl, asi bych to tu už dávno zabalila. :)
- Kytara a zpívání, které se snažím zařadit do každičkého dne a ne vždycky se mi to povede.
- Světe, div se, je to i vaření, které i sice občas zabere až moc času, ale je fajn mít se vždycky na co těšit, když vám u psaní diplomky kručí žaludek a vy si říkáte: ještě dopíšu tenhle dostavec, ještě toto, než to zapomenu a po jídle si to už nevybavím...
- Pošta- jednak psaní dopisů a pohledů, ale i čtení psaníček od vás.
- Poslech hudby různých žánrů, momentálně jsem si velmi oblíbila Adriana von Zieglera, který je teď poslední dobou součástí každého mého dne, jeho relaxační hudba mi dokáže uklidnit mysl.
- Čtení blogů mých kamarádek, mám na mysli hlavně Lucky blog a blog Manuely. Obě jsem si je přidala sem do oblíbených blogů a pravidelně je navštěvuju. Lucka vlastně není ani má kamarádka, neznáme se osobně. Ráda se ale dívám na její pořady Traveljournal a sleduju její cestovatelské tipy. Taky jsme si párkrát vyměnily e-maily. Manuelu znám osobně, je to má vedoucí workcampu ve Švýcarsku. Kdyby se mě někdo zeptal, jestli mám v životě nějaký vzor, jsou to právě Lucka a Manuela. Vím, že někteří o mě tvrdí, že jsem odvážná a dobrodruh, ale když se podívám na Lucku a Manu, říkám si, že to, co podnikám, je oproti jejich činům malinké skoro nic. Chtěla bych si umět roztřídit čas a prostředky tak, jako to umí Lucka. A chtěla bych mít tolik odvahy a kuráže jako má Manu. A to bych nemusela ani chodit po rukách. :-) S chutí si čtu jejich blogy a ještě raději je komentuji. Manu je už od září v jižní Americe, sleduju její cestu a v duchu jsem s ní.
- Tancování swingu a zumby. Swing je lepší, protože na něm si i hodně popovídám, zatímco zumba je dost individuální.. ale i tak je to pohyb, který tu hodně potřebuju.
- Žonglování s míčky.
- Plavání.
- Sledování filmů, které mi občas někdo doporučí.
- Hledání kešek a s tím i spojené procházky, nevím proč, ale asi bych už prostě jen tak sama z ničeho nic ven nevyrazila.. daleko lepší je mít nějaký cíl- tedy kešku.
- Rituál čtení knihy na dobré ráno. Zavedla jsem ho asi před deseti dny a je to perfektní. Už večer se těším na to, až si příští ráno přečtu další kapitolu z knihy Die Memorien des Miez. Jedná se o příběh dvou kocourků- brášků, které odebrali mamince, když byli ještě koťátka. Ujal se jich jeden pár a nyní kocourci prožívají v bytě i na cestách různá dobrodružství. Celá kniha je líčena z pohledu jednoho z brášků- toho chytřejšího, hezčího samozřejmě, totiž Mieze.
- Nakupování mě tedy spíš nebaví, ale je fajn občas vyrazit, protože vždycky narazím na nějakou zajímavou věc, která mi udělá radost. Ať je to kytička z ALDI za 6kč a nebo třeba tyhle kočičí karty, které mě dnes stály v přepočtu pouhých 13 Kč!



4 komentáře:

  1. Teda já si začínám říkat, jaké jsem fakt na NZ měla štěstí, že se mi nestýskalo a skypovala jsem jen tak jednou za 14 dní. Ale nemusela jsem psát DP, což na náladě rozhodně nepřidá. Určitě je fajn mít věci, které tě těší. Já jsem si při učení na státnice taky plánovala pauzy na procházky, poslech hudby, čtení, cvičení atd. Mimochodem včera jsem se u nás vydala na procházku a v ohradě u rybníka máme kromě ovcí i roztomilá jehňátka :)) Jsem ti to říkala, že tě vaření začne bavit. Já už ho taky pomalu beru jako relaxaci. Poslední týden vařím denně, někdy i víckrát. Dnes jsem třeba dělala perník a cibulačku, předtím špenátový štrůdl a česnečku;) Kočičí karty jsou moc pěkné a dost levné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, ta jehňátka se tam teda objevila v pravou chvíli, když za chvíli budou Velikonoce :-)
      Máš pravdu, DP mění celý Erasmus k nepoznání. :-( :-)
      Taky mě překvapilo, jak ty karty byly levné. Koupila jsem si jedny podobné v Řecku, ale cenově byly pravý opak.

      Vymazat
  2. Jo a hodila bys sem odkazy na ty inspirativní blogy Lucky a Manuely? Díky!

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.luckycesta.cz/
    http://www.ecuadorbisargentinien.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat